Pametna očala Vuzix M300

Pri vsakodnevnem delu je danes pomemben dejavnik hitrost. To sploh velja v skladiščih, kjer čas vedno igra pomembno vlogo. Tehnologija pametnih očal je razmeroma nova, vendar se zaradi novih raziskav, ki ugotavljajo številne prednosti, vse bolj uveljavlja v različnih panogah ravno zaradi časovnih prednosti, ki jih nudi koncept 'Pick-by-Vision'.



Po dizajnu se pametna očala Vuzix M300 le malo razlikujejo od očal, ki ji srečujemo v vsakodnevnem življenju. Od njih se razlikujejo v tem, da imajo na okvirju dodan monokularni zaslon, na katerem lahko prikazujemo poljubne vsebine.

Tehnologija pametnih očal se vse bolj uveljavlja pri delu v skladišču, kjer nadomešča prenosne skenerje in komisionirne liste, saj uporaba pametnih očal omogoča delo po konceptu 'Pick by Vision', kar omogoča prostoročno delo uporabnika, kar pa se odraža v hitrejšem pretoku informacij, povečanju produktivnosti, minimiziranju napak dela... Pomembna prednost je tudi možnost deljenja vidnega polja delavca na daljavo, kar omogoča hiter pretok informacij in hitrejše reševanje težav pri delu na terenu. Pametna očala zato nudijo ugodne rešitve v industriji, medicini, oskrbovalnih verigah, servisiranju, pomoči na daljavo itd.

V splošnem je uvedba pametnih očal možna v vsakem okolju, kjer imamo dostop do internetnega omrežja in s tem omogočajo prenos podatkov med uporabnikom in bazo podatkov, možna pa je tudi uporaba aplikacij, ki podatke shranjujejo na pametna očala.

Pametna očala Vuzix M300 delujejo na sistemu Android, kar pomeni združljivost z drugimi Android napravami ter aplikacijami, združljiva pa so tudi z operacijskim sistemom iOS.

Pomembne lastnosti pametnih očal Vuzix M300:

  • Ergonomska oblika
  • Monokularni zaslon
  • Snemanje in fotografiranje z bliskavico
  • Velik notranji pomnilnik
  • Dodatna baterija
  • Brezžična povezava (WiFi)
  • Kompatibilnost z Android in iOS operacijskimi sistemi in aplikacijami